Kahvaltılık Acılı Domates Sos Tarifi

Kiraz Kiraz

Çocukluğumuzda ekmeğin üzerine salça sürerek başladık sos sevgisine. Onların damaklarımızda ki yeri çok daha başka ama hafif acı bir sos olduğunda da tadından yenmiyor. Kahvaltılık acılı domates sos tarifi sabah kahvaltılarımızın artık en lezzetlisi ve vazgeçilmezi olmuştur. Mis gibi tereyağlı bir tavanın içerisinde kızartılmış emeğin üzerine biberli, domatesli, acısı tam kıvamında bir sos sürüp sürüp yemenin mutluluğu bir başkadır.

Mevsiminde aldığımız pembe domateslerle, sarımsak, kıpkırmızı kapya biberi ve acı biberleri fırınlıyoruz. Tüm lezzetiyle közlenen sebzeleri blenderden geçirilir. Taze kekik, kırmızı toz biber gibi baharatlar eklenir. Ceviz içi ve rendelenmiş eski kaşar doyuruculuğu artırıyor. Ortaya çıkan bu sosu ister kahvaltıda, ister kaçamak yapmak istediğiniz anlarda, isterseniz yemeklerinizde sos olarak kullanma şansına sahipsiniz.

Malzemeler

6 tane kapya biber,

4 tane kırmızı acı biber

3 tane orta boy domates

5 diş sarımsak

150 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri

1 çay bardağı kadar sızma zeytinyağı

2 tutam taze kekik

1,5 çay kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kadar acı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı kadar tuz

55 gr ceviz içi

Tarifi

  • Biberleri yıkadıktan sonra bıçak yardımıyla üzerinde delikler açılır.
  • Domatesler orta kalınlıkta dilimler halinde doğranır.

Domatesler ve sarımsaklar pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarılır. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Biberleri de ızgaranın üzerine ve her ikisinde de daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kabukları siyahlaşıp kabarana kadar 15-20 dakika pişirilir. Piştikten sonra bir kabın içine aktarıp kabuklarının daha kolay

  • sorulması için kabın kapağını kapatarak ısısının muhafaza edilmesi sağlanır.5 dakika böyle beklettikten sonra kabukları soyulmaya başlanır.
  • Soyulan sebzeler blenderdan çekilir.
  • İçerisine azar azar zeytinyağı ilave edilir.
  • İçine taze kekiğin yapraklarını, baharatları, rendelenmiş eski kaşarı ve ceviz ilave edildikten sonra yeniden blenderdan çekilir.
  • Son olarak tadına bakılarak tuzu ilave edilir.
  • Kavanozların içerisine pay ederek istenildiği şekilde tüketilebilir.

Yorum yazın