Kafkas Çorbası Nasıl Yapılır?

Kiraz Kiraz

Kafkas Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler : (4-6 kişilik)

4 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 adet havuç
125 gr. lahana
1 orta boy pancar
tereyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı arpa şehriye
tuz
karabiber

Yapılışı :

Tencereye tereyağını ve 1 kaşık unu koyup, kavurun. Sebzeleri katıp 5-10 dakika karıştırın, et suyu ve suyu katın pişene kadar kaynatın. Arpa şehriyeyi ilave edin, 10 dakika kadar pişirin. Süt ve yumurta sarısını çırpın, çorbaya katın. 2 dakika daha kaynatın.

Yorum yazın