Kadayıflı Baklava Tarifi

Kiraz Kiraz

Kadayıflı Baklava Tarifi;

Baklava sevip lakin yapmasını bilmeyenler için kolay olduğunu düşündüğümüz kadayıflı baklava tarifi paylaşıyoruz. Hazırlanışı diğer baklava çeşitlerine göre çok daha kolay ve keyiflidir. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu enfes tatlının lezzeti diğer baklavalardan çok farklı olmadığını göreceksiniz.

Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 paket hazır baklava yufkası, 750 gram,
  • 500 gram taze tel kadayıf,
  • 400 gram dövülmüş ceviz içi,
  • 250 gram tuzsuz tere yağ,

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 5,5 su bardağı su,
  • 1 paket vanilya, varsa 1 adet çubuk vanilya da olur,
  • Çeyrek limon suyu,

Hazırlanışı;

Kadayıflı baklava için ilk olarak derin bir tencerenin içerisine toz şeker ve suyu koyup şerbeti hazırlıyoruz. 15 dakika kaynayan şerbetin içerisine vanilya ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ılıması için ocaktan indiriyoruz.

Daha sonra baklava için bir adet yufkayı düz bir zemine serip erittiğimiz tere yağdan sürüyoruz. Daha sonra iki kat daha yufka serip tekrar yalayıp dördüncü yufkayı da seriyoruz. Ardından tel tel ayırdığımız kadayıfı ince bir tabaka şeklinde yufkaların üzerine seriyoruz. Üzerine ceviz içi serpip bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.

2 veya üç santim kalınlığında eşit bir şekilde kestiğimiz baklavaları tepsinin içerisine diziyoruz. Ardından 4 kat yufka sürerek hazırlayıp tepsi doluncaya kadar devam edip kalan tereyağını baklavaların üzerine işit miktarda gezdiriyoruz. Yaklaşık 170 derece önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirme esnasında içini iyice çekmesi ve hamur kalmaması için fırının derecesini arada düşürüp yükseltmek baklavanın püf noktasıdır. Fırından çıkardığımız kadayıflı baklavanın üzerine soğuyan şerbeti gezdirip içini çekmesi için bir kenara alıyoruz.

Yorum yazın