Ev Yapımı Ekler Pasta Tarifi

Kiraz Kiraz

Ev Yapımı Ekler Pasta Tarifi

 

Ekler pasta tarifi

 

Malzemeleri:

 

-1 su bardağı su

-1 buçuk su bardağı kadar un

-2 çorba kaşığı tereyağı

-3 tane küp şeker

-3 tane yumurta

-1 tane vanilya

-Yarım çay kaşığı kadar tuz

 

Kremasını hazırlamak için:

 

-1 buçuk su bardağı kadar süt

-1 buçuk çorba kaşığı kadar un

-1 tane yumurtanın sarısı

-1 buçuk çorba kaşığı kadar nişasta

-1 adet vanilya

-4 yemek kaşığı kadar şeker

 

Üzeri için:

 

-2 çorba kaşığı kadar süt

-1 çorba kaşığı kadar tereyağı

-80 gram çikolata

 

Ev yapımı ekler pasta nasıl yapılır?

 

Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve un bir tencereye alınır. Erimiş olan yağa şeker de eklenerek eritilir. Kaynama noktasına geldiğinde tuz ve un da eklenerek sürekli karıştırılır. Toparlanmaya başlayınca karıştırılıp pürüzsüz bir hamur elde edilir. Ocaktan alınarak soğutulan hamura önce bir tane yumurta kırılarak iyice yedirilir ve daha sonra ikinci yumurta da eklenir. İki yumurta da eritilip hamurla özdeşleşince üçüncü yumurta da kırılır ve karıştırılarak hamura yedirilir. Son olarak vanilya da ilave edilir ve hamur tekrar karıştırılıp 15 dakika kadar dinlendirilir.

 

Hamur krema torbasına koyularak yağlı kağıt serilen tepsiye şerit halinde sıkılır. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzeri kızaran hamurlar sönmemesi için hemen çıkarılmaz. Bu sırada bir tencerede krema sürekli karıştırılarak pişirilir ve daha sonra kabul tutmaması için karıştırılarak soğutulur. Bir yandan da çikolata küçük parçalara bölünerek süt ve yağ ile birlikte benmari usulü eritilir. Bir miktar soğumuş olan hamurlar ikiye kesilir ve içine krema doldurularak kapatılır. Kapatılan ekler pastalar bir tabağa alınır ve üzerlerine erimiş çikolata sosu dökülerek buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Daha sonra ekler pasta servis edilebilir.

Yorum yazın