Etli Biber Dolması Tarifi

Kiraz Kiraz

Etli Biber Dolması Tarifi

Bu gün sizlere, Etli Biber dolması tarifinin hazırlanışını ve Malzemelerini paylaşacağız. Dilerseniz yazıyı daha fazla uzatmadan malzemeler ve yapılışı hakkında kısa bir bilgi vereyim.

10 adet orta boy dolmalık biber,

  • 1 Çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 Çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1-2 çay kaşığı karabiber ve tuz

İç malzemenini tümünü iyice karıştırıp kenara alın. Biberlerin üzerinden kapak kesip, kapakları sonra kullanmak üzre ayırın. Harcı biberlerin içlerine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun ve tencereye dik şekilde yan yana yerleştirin ve kenara ayırdığınız kapakları üzerilerine koyun

Ayrı bir yerde salça, sıvıyağ ve sıcak suyu çırpıp tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp, kaynadıktan sonrra kısık ateşte 25 dakika pişirin. Pişirme esnasında ara sıra suyunu kontrol edin. Artık Etli Biber dolması hazır hale geldi. İster misafirlerinize ister ailenize, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Not: Etli biber dolması yaparken, mevisminde salça yerine 2 adet rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

Yorum yazın