Browni Tadında Bol Çikolatalı Kek Tarifi

Kiraz Kiraz

Beş çayınızın vazgeçilmezi, kimsenin hayır demeyeceği gerçek browni tadında bol çikolatalı kek, kolay yapılışı ve şık sunumu ile misafirlerinizin gönlünü fethedeceksiniz. Her çatalda çikolata tadı alacağınız bu yumuşak kek ile sevdiklerinizden tam not alacaksınız. Her evde bulunan malzemeler ve pratik yapılışı ile çat kapı gelen misafirlerinizi de şaşırtacaksınız. Bol kalsiyum ve potasyum içeren bu kek çocuklarınızın da yüzünü güldürecek.

Malzemeler

*4 adet yumurta,

*1 su bardağı süt,

*1 su bardağı toz şeker,

*1 su bardağı ceviz içi ( ince çekilmiş )

*1 su bardağı sıvıyağ

*1 paket kakao,

*200 gram bitter çikolata,

*1 paket vanilya

*1 paket kabartma tozu

*2 su bardağı un ( kıvama göre ilave edilir )

Yapılışı

Yumurta ve şeker derin bir kap içerisinde mikser ile yüksek devirde iyice çırpılır. Şeker eridikten ve yumurta köpürdükten sonra sırasıyla süt ve kakao ilave edilir. Bir süre çırptıktan sonra, bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Daha sonra kalan karışıma sıvıyağ, ayrı bir yerde benmari usulü ile eritilen bitter çikolata, ceviz içi, un kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir ve iyice çırpılır.

Dikdörtgen ya da kare şekildeki yağlanmış fırın kabına dökülür. 180o ‘ de önceden ısıtılmış fırına verilir. Yaklaşık 35 – 40 dakika pişirildikten sonra bıçak ve ya kürdan kontrolü ile içinin pişip pişmediğine bakılır. Eğer kürdan kuru çıkıyorsa kek tam anlamı ile olmuştur. Daha sonra ilk sıcaklığı çıkması ile isteğe göre dilimlenir. Ardından önceden ayırmış olduğumuz 1 su bardağı karışımı eşit bir şekilde üzerinde gezdirilir. Birkaç saat buzdolabında soğuduktan sonra arzuya göre Hindistan cevizi ve ya çam fıstığı ile servis edilir. Afiyet olsun.

Yorum yazın